Bli säkerpodden #151: För många lökar i samma låda

Bli säkerpodden

Falk Systematik har förmånen att få vara med även i Bli säkerpodden #151. Där jag samtalar med Årets Säkerhetsprofil 2021, Karl Emil Nikka, om Tor-nätverkets för- och nackdelar.

Har du missat Bli säker-podden #150? Där samtalar jag med Karl Emil Nikka om kryptering av e-post.

Bli säker-podden produceras av Nikka Systems i samarbete med Bredband2.

Tor innehåller flera lager av kryptering och anonymisering vilket gör att den som använder krypteringsnätverket kan surfa med väldigt liten risk att avslöja sin identitet.

Svenska Wikipedia

Att medverka i Bli säkerpodden var mycket roligt. Får jag frågan om medverkan på nytt, från Karl-Emil Nikka eller från någon annan poddare, så kommer jag definitivt att säga ja. Hur går det till? Ett vanligt headset duger när det kommer till videomöten, men de duger sällan att podda med. I alla fall inte om man vill ha ett bra ljud. Istället behövs en bra podd-mikrofon.

Min uppsättning

Även om du tycker att du har bra eko-dämpning i ditt vardagsrum så kommer förmodligen eko att höras när det kommer i ”tryck”. Eller hur man nu säger om en podcast. Jag sätter upp två dynor från min soffa på köksbordet. Det dämpar inte rumsekot till 100%, men det dämpar väldigt mycket.

Mikrofonen ansluter jag till min Linux-laptop. På den kör jag Audacity som är Open Source vilket tilltalar mig. Själva samtalet kan jag köra via telefon eller exempelvis Signal Messenger. Laptopen använder jag bara för inspelningen av ljudet. När inspelningen var klar skickade jag den inspelade ljudfilen till Karl-Emil. Han mixade sedan ihop min inspelade fil med hans fil. Jag gissar att det inte är allt för svårt att klippa i ljudfilerna även om det självklart tar tid.

Jag medverkade även i avsnitt 150 av Bli säkerpodden.

Rulla till toppen