Vid sjukdom kallar Bli säker-podden in en konsult

Bli säker-podden konsult

Jag medverkade i Bli säker-podden avsnitt 150 som konsult. I samband med detta trodde jag det skulle ta flera år innan nästa medverkan. Ack så fel jag hade, Bli säker-podden kallar in mig som konsult redan till avsnitt 151. Karl Emil Nikkas kollega Tess Hamark är fortfarande drabbad av sjukdom varvid jag får hoppa in som konsult.

Vi kommer prata om för- och nackdelar med Tor-nätverket. Tor, en förkortning av The Onion Router, krypterar innehåll mellan dig och den webbsida du besöker. Krypteringen sker inte bara i ett utan i minst tre lager. Detta gör att man kan likna paketen som går mellan dig och webbplatsen du besöker vid skikten i en lök.

I teorin kommer inte din ISP kunna se vilken webbplats du besöker. Samtidigt kommer webbplatsen du besöker aldrig kunna se var i världen du befinner dig. Detta innebär i teorin att Tor-nätverket kommer heller aldrig kunna se både var du finns och vilken webbplats du surfar på. Men stämmer alltid teorin med praktiken? Lyssna på Bli säker-podden så får du veta med om Tor-nätverket.

Självklart hoppas jag att dina kollegor är kärnfriska. Annars gör du som Bli säker-podden och kallar in mig som konsult.

Bli säker-podden produceras i samarbete mellan Nikka Systems och Bredband2.

Du missar väl inte att prenumerera på Falk Systematiks nyhetsbrev?

Rulla till toppen