Ytterligare en anledning att använda Signal

Ytterligare en anledning att använda Signal

Swedbank har just haft driftstörningar och BankID ligger nere med jämna mellanrum. Igår kunde vi läsa om att Apoteket skickat data om online-köp till Facebook. Dataläckor kan vi läsa om var och varannan dag om vi bara öppnar ögonen. Förhoppningsvis inser du att din integritet är viktig. Främst för att det som en gång har läckt är ute på vift för evigt. Men också för att det är rätt skönt att storebror inte ser allt. Jag har i ganska många år argumenterat för att man ska övergå till Signal när det kommer till att chatta. Nu ska du få ytterligare en anledning att använda Signal!

Det kan finnas många anledningar till att du inte når en webbplats. På sajten Downdetector kan du se om en sajt har driftstörningar. På Downdetector kan du se om WhatsApp, Messenger, iMessage, Viber och många andra populära chattjänster funkar som de ska. Men du hittar inget om Signal.

Jo då, även Signal har haft driftstörningar. Den så vitt jag vet största driftstörningen hade de när antalet användare helt plötsligt ökade lavinartat i samband med senaste presidentvalet i USA. Men antalet driftstörningar har ändå varit så få att Downdetector inte lagt till Signal-tjänsten. Jag vet så klart inte säkert, men man kan ju tolka detta som att Signal är driftsäkrare än andra chattjänster.

Att Signal är en extremt integritetssäker tjänst kan du läsa om på många ställen. Men ytterligare en anledning att använda Signal är alltså driftsäkerheten.

Köp en lott

Vill du testa Signal men inte har någon att testa med så får du gärna skicka ett meddelande till mig. Du når mig på 0722-767424.

De tre första som messar mig via Signal vinner en Trisslott. Ni andra får köpa lotten själva!

Rulla till toppen