IMY: Klarna Bank AB, bristande information

IMY bristande information

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, har i ett tillsynsärende riktat mot Klarna Bank AB utfärdat en administrativ sanktionsavgift. Granskningen gäller hur Klarna på sin webbplats informerat kunderna hur de behandlar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen.

I sitt beslut slår IMY fast att Klarna då inte lämnade information om för vilket ändamål och med stöd av vilken rättslig grund som personuppgifter behandlades i en av bolagets tjänster.

Den administrativa santionsavgiften är satt till SEK 7.500.000:-.

Källor i sociala medier uppger att Klarna Bank AB ska överklaga IMY:s sanktionsavgift, men i skrivande stund finns ingen information i ärendet på klarna.se.

Du kan läsa IMY:s hela beslut här.

Har du satt dig i knät på Google genom att använda Google Analytics på din webbplats? Du kan alltid exportera den data du har hos Google och importera den till Matomo Analytics. Det ska vara lätt att göra rätt och det är det om du väljer Matomo. Jag har gjort ett 10-tal installationer och hittills är alla kunder nöjda. En del har använt Google Analytics i många år och andra har haft det installerat utan att ha använt det. När de väl fått Matomo installerat så börjar kunderna också använda det efter bara en kort utbildning. En kund har helt plötsligt börjat fundera på A-B-tester när han annonserar på Facebook. Han lägger ut två annonser med en aning olika innehåll eller samma annons riktad till en aning olika personer. Annonserna länkar till samma landningssida och ändå kan han få reda på vilken annons som skapar mest och bäst affärer för honom.

Behöver du hjälp med ditt företags integritetspolicy? Hör av dig! Vill du veta mer om Matomo kan du läsa ett av mina tidigare blogginlägg.

Rulla till toppen