Nyhetsbrev från Falk Systematik

Mars 2022

Falk Systematik

När Covid-pandemin äntligen är över och vårsolen kommer fram så kommer nästa förskräckliga nyhet – Ryssland invaderar Ukraina. Idag är det den tjugotredje dagen sedan invasionen inleddes.

Trots det fasansfulla som händer i Ukraina så måste vi hålla två saker i huvudet samtidigt – dels måste vi hjälpa Ukraina och dels måste vi tänka framåt på vår verksamhet och företagsamhet i Sverige. Om vi just nu lägger allt fokus på Ukraina så kommer vi inte ha uthållighet för att hjälpa alla de runt om i världen som behöver vår hjälp.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Hälsningar,

Pontus Falk

Hur jobbar du med GDPR?

Integritetsskyddsmyndigheter runt om i Europa kommer nu i en rasande fart fram till att Google Analytics bryter mot GDPR. Så vitt jag vet har inte den svenska Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) sagt något än, men min uppfattning är att det bara är en tidsfråga innan beslut i ämnet kommer även från dem.

IMY har däremot sagt att FB-pixel bryter mot GDPR. Har du dem kvar på ditt företags hemsida så är det hög tid att ta bort dem.

Har du en integritetspolicy? När tittade du i så fall över den senast så att den är aktuell? Har du rutiner på plats för att följa din egen rutin? Observera att det, min uppfattning, är direkt olämpligt att bara köra copy-paste på ett annat företags policys. Om du ändå gör det så ska du vara medveten om att du förmodligen har ett mer tidskrävande arbete för att följa policyn jämfört med att du skapar din egen policy.

Jag har påmint flera gånger om Matomo Analytics som ett alternativ till Google Analytics. Behöver du hjälp med ditt företags webbplats? Jag hjälper dig gärna!

Är du redo för sommaren 2022?

Jag gissar att många just nu sitter med insamlade semesterönskemål och samtidigt försöker hitta sommarpersonal för att kunna tillmötesgå semesterönskemålen i så hög utsträckning som möjligt.

Behöver du hjälp med second opinion vid rekrytering så hjälper jag dig gärna.

När du väl fått tag på sommarpersonalen så tycker jag du ska låta dem få en utbildning i olika typer av bedrägerier som vi ju alla vet accelererar under sommarperioden. Slipper ditt företag bli utsatt för ett bedrägeri så är kostnaden för en utbildning snabbt intjänade! Hör av dig om du är intresserad!

Rulla till toppen