Byt till Signal och gör det nu!

CERT-SE är Sveriges nationella ”Computer Security Incident Response Team”. CERT-SE är en del av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Motsvarigheten i Europa heter CERT-EU. Det europeiska CERT tycker du ska byta till Signal.

EU rekommenderar meddelandeappen Signal. Integritet och säkerhet är ju mer aktuellt än någonsin och när andra meddelandeappar kanske lämnar en del övrigt att önska vad gäller just integritet och säkerhet så är det dags att även du och dina vänner skrotar Viber, Messenger och andra appar du använder för att hålla kontakten med varandra.

CERT-EU, CERT-SE:s motsvarighet på EU-nivå, har i en PDF-fil sammanställt hur du ytterligare kan stärka säkerheten i Signal. Du hittar PDF-filen på här.

Signal finns för iOS, Android och som app för Windows, Mac och Linux.

Gör som de som kan mer än du och jag. Det är alltså dags att byta till Signal och gör det nu.

Med Signal kan du skicka textmeddelanden precis som i alla meddelandeappar. Självklart kan du också skicka bilder och filer. Ringa och koppla upp videosamtal är inga problem och du kan till och med sätta upp grupper av användare. Med andra ord är det lätt att hålla kontakt med hela familjen eller alla kollegorna med ett meddelande. Sedan en tid går det också bra att skapa länkar till grupprummen. Länkarna kan delas, exempelvis i en förening eller på en arbetsplats, och deltagarna kan hoppa in i grupperna helt själva.

Falk Systematik jobbar med integritetshöjande åtgärder för företag. Behöver du hjälp med GDPR, brandskydd, miljöarbete eller personalfrågor? Har du en hemsida som bygger på WordPress som behöver en uppdatering? Hör av dig! Till dess rekommenderar jag att du prenumererar på mitt nyhetsbrev för att inte missa några nyheter.

Rulla till toppen