Det finns fördelar med att vara konsult

Livet som konsult har sina fördelar även för en person med enormt stort behov av trygghet. En sådan fördel är upplevelsen av alla de platser jag kan arbeta från.

Idag arbetar jag från Bröd och Salt på Odengatan 83. Här kommer man i morgon(!) öppna sitt andra Co-Working Space. Det första ligger på Birger Jarlsgatan 77. Jag blev oerhört varmt mottagen av personalen här och de upplyste mig om att jag är den allra första gästen som jobbar här. Känner mig så hedrad att jag fick prova på denna pärla.

Nu gäller det bara att släppa fokus på alla fina detaljer här och fokusera på jobbet som idag består i att hjälpa en kund med integritets- och cookie-policys och rutiner kring dessa ämnen. Det kommer bli svårt att fokusera, men det ska gå och alla platser jag kan jobba på ser jag bara som en fördel med att konsulta.

Jag ska också fundera på vad mitt nästa nyhetsbrev, som utkommer under andra halvan av mars, ska handla om. Prenumerera på nyhetsbrevet så får du snabbt reda på vad det handlar om.

Livet som konsult borde inte passa mig, jag har kontrollbehov av bara tusan. Och en sak är ju säker, inflödet av uppdrag är inget jag kan ha kontroll över. Samtidigt ger det mig en enorm frihet. Hittills har jag haft mellan ett och två fysiska möten per vecka. I övrigt kan jag jobba precis var jag vill. Jag kan jobba hemma, på något café i Stockholm eller på tåget när jag åker till någon kund. Inte bara det, jag kan också jobba i Tyskland, på Gran Canaria eller i Göteborg. Frihet, det är grejor det!

Någon fördel ska man ju ändå ha när man som egenföretagare konsultar, eller hur?

Rulla till toppen