Köksbord som tillfällig podd-studio

Så här ser mitt köksbord ut när det tillfälligt är omgjort till podd-studio. Två dynor från TV-soffan får tjäna som eko-dämpare bakom mikrofonen.

Självklart använder jag bara program med öppen källkod vid inspelningen av veckan avsnitt av Bli säker-podden. I podden intervjuas jag av Årets Säkerhetsporfil Karl Emil Nikka. Avsnittet, som utkommer den 7 januari 2022, handlar om kryptering av e-post och hur Web Key Directory (WKD) kan vara lösningen för att krypterad e-post ska nå de stora massorna.

De program jag använt är bland annat:

  • Audacity – för inspelningen av ljudet
  • Signal – för talkback med Karl Emil
  • Nextcloud – för överföringen av den lokala ljudfilen inspelad på min sida för vidare redigering av Karl Emil

Bli säker-podden produceras av Nikka Systems i samarbete med Bredband2.

Rulla till toppen