Har du med dig barn på jobbet under läslovet?

Har du med dig barn till jobbet under läslovet (aka höstlovet)? I så fall är det nog bra om du tänker till litet om barnet/barnen gör annat än läser en bok.

Kanske tänker du att du ska underhålla dem med datorspel genom att ta med dig din privata laptop till jobbet? Enligt Bleeping Computer sprids nu ett ransomware-virus via olika forum för Minecraft. Minecraft i sig är ett helt oskyldigt spel som passar även yngre barn. Dock ska du nog tänka dig för två gånger om du låter ditt barn spela Minecraft på en privat dator som du tar med dig till jobbet och kopplar in på din arbetsplats nätverk.

Visst vore det ett riktigt Halloween-bus om du genom ditt barn sprider ransomware på din arbetsplats? Att tänka efter före, om du har barn på jobbet, gäller alltså även under läslovet. Självklart har du på din arbetsplats ett segmenterat Wifi-nät. Har du kunder på besök ska de ju inte komma åt företagets filservrar etc. Det är med andra ord bra att låta barnen använda ”gästnätet” och därmed minska risken för att det sprider datorvirus och annat vidare. Jag gissar nämligen att du kanske inte har samma IT-säkerhet på barnen iPad som du har på din jobbdator.

Om du någon gång har läslov så kanske du vill läsa mitt nyhetsbrev?

Rulla till toppen