Vilka tjänster har du eller dina leverantörer i ”molnet”?

leverantörer i molnet

När gick du senaste igenom vilka tjänster du eller dina leverantörer har i molnet? Detta borde vara standard att regelbundet genomlysa. Anledningen är ju så klart för att detta måste finnas med som en del i varje företags IT-riskanalys. Jag misstänker starkt att några om inte tänkt över detta är alla de som använder Ultimate Kronos Groups, UKG, system för tidsredovisning. UKG en av världens största leverantörer av system för företag att hålla reda på personalens arbetade timmar. Deras system har nu enligt The Register utsatts för en ransomware-attack.

Vi minns väl alla vad som hände Coop i somras? När deras kassasystem inte var tillgängligt kunde kunderna ändå i många fall välja andra butiker. Värre är det för den enskilde om man inte får ut sin lön.

Använder ditt företag molntjänster och hur kan du i så fall undvika att dessa fluffiga moln blir orosmoln. Kanske har du information i ”molnet” utan att du ens vet om det? Gör en genomgång av tjänster du eller din leverantörer har i molnet.

Kontakta mig gärna om du vill ha hjälp med en genomlysning av systemet du använder så att du kan sova gott om nätterna eller i alla fall veta hur orolig du ska vara för att information försvinner!

Fler nyheter från Falk Systematik hittar du här.

Rulla till toppen