wordpress

Behöver du hjälp med en hemsida som bygger på WordPress? Först och främst ska du ägna dig åt din kärnverksamhet, tänker jag. Därefter ska du ta hand om dina nära och kära. Överlåt istället tråkiga rutiner, som att uppgradera och uppdatera ditt företags webbplats, till mig.

Det är ju inte så länge sedan vi läste om Chris O’Neill vars bolag plötsligt fick sin hemsida hackad. Detta är bara ett exempel på vad som kan hända om man inte uppdaterar en WordPress-sajt. Ägna lika mycket tid åt säkerhet som åt layout och texter.

Matomo Analytics

Alldeles för många använder av slentrian Google Analytics för att samla in information om besökarna på en webbsajt. Problemet med GA är att Alphabet, ägaren av varumärket Google, ligger i USA. Flera integritetsskyddsmyndigheter i Europa har nu kommit fram till att GA inte är förenligt med GDPR.

Jag hjälper dig gärna med att flytta över informationen du har i GA till en lokal Matomo Analytics-installation. Under förutsättning att du har din webbsajt inom EU/EES så kommer inte någon information överföras till USA och du kan därmed checka av ytterligare en punkt på din GDPR-checklista.

SPF- och DMARC-poster

Utan SPF- och DMARC-poster är det alldeles för enkelt för Elake Eskil att skicka mejl som ser ut att komma från ditt företag. Har du dessa poster i DNS-systemet? Om inte, så hjälper jag dig gärna.

Att säkra upp mejl är ingen garanti för att du ska slippa att skräppost skickas i ditt namn men det är en mycket bra början.

Jag ser dessutom tydliga mönster att det görs färre försökt att skicka skräppost på de domänder där jag lagt till SPF- och DMARC-poster.

Övriga IT-tjänster

Vad mer kan jag hjälpa ditt företag med? Du har bra Wifi på kontoret men vill ha hjälp med segmentering av nätverket? Eller så gäller de uppsättning av en Nextcloud-server för att ha alla filer i företaget inhouse istället för att använda Google Drive, One Drive med flera tjänster? Kanske vill du komma ifrån Teams och istället börja använda en egen Jitsi Meet-installation men du vet inte var du ska börja? Hör i så fall av dig!

Spara gärna mina kontaktuppgifter till dess du vet vad du behöver hjälp, men glöm inte att prenumerera på mitt nyhetsbrev.

Rulla till toppen